Mar 30, 2012

Thunder of the gigantic serpent/Mankillers/Killer party


Thunder of gigantic serpent
(1988)
Godfrey Ho är ju knappast känd för att göra kvalitetsfilm. Jag menar, han gjorde 11 (nästan uteslutande) ninja filmer -87. Ytterligare 9 actionrökare -88 och så har det fortsatt. Jag måste erkänna att jag gillar karlen. Även om han har gjort en del bottennapp så vet han hur man gör dum och roande film. ”Thunder of gigantic serpent” intresserade mig då det ska vara en av hans ”big monster” rullar. Godfrey Ho gör Godzilla?! Filmen handlar om ett forskarteam som kommer på en hemlig formel som förstorar växter och djur (människor vet jag inte?). Formeln kommer på villovägar och en liten flickunge lyckas mutera sin tama orm Bosla (han kan nicka) med formeln. 

Ormen blir stor, sen lite mindre, sen JÄTTESTOR, sen JÄTTE JÄTTE STOR! Ja, den där ormen ändrar storlek lite hur den vill. Hur som helst.. så ska ju terrorister med in i bilden och de vill så klart få tag på formeln. Efter en minst sagt obehaglig strandscen där ungen leker ”nicka boll” med ormen så kidnappas hon utav terroristerna. Den här filmen varvar verkligen barnfilm med grym pang pang action, och till sist monsterfilm. Det är tokigheter mest hela tiden men jag tröttnar för att något senare överraskas över hur dumt det är. Jag kan inte bestämma mig om detta är bra skit eller bara skit. Knepigt och obehagligt är det hur som helst. Och den där jävla ungen!! Vilken hemsk röst. En vuxen som sköter dubben åt ett litet barn är aldrig bra. Med sin påhittade bebisröst försöker ”hon” låta som ett barn och skriker något så irriterande att man får ont i huvudet. Verkligen öronbedövande. Herregud... håll käft!

Mankillers (1987)
Ännu en actionrökare av vår käre David A. Prior. Inga nyheter förutom att filmens huvudpersoner är ett gäng kåkfarar-brudar som tränas till elitsoldater.. efter som de har ”balls” nog att skjuta ihjäl folk. De åker ut på uppdrag och sen blir det massa pang pang. Inte Priors bästa men inte heller sämsta. Typisk 80-tals raffel med kalkon element. Detta är så nära Prior någonsin kommer feminism. Och även om han sätter tjejer i huvudrollen så är de ”brudiga” med korta jeans shorts och sexig attityd. Självklart!

Killer party (1986)
Märklig slasher som pendlar mot sedvanlig slasher och demon rulle. Ett par brudar ska ha någon slags återföreningsfest i ett gammalt skumt hus. Originaltiteln är ”The April Fool” och det förklarar alla aprilskämt som folk roar sig med hela tiden. Dock byttes titeln ut mot ”Killer party” för att inte förväxlas med den mer kultförklarade ”April Fool's Day” som gavs ut samma år. Aprilskämten är minst sagt ambitiösa och de är verkligen överkurs. De ska kännas spontana och lite dumma men här har vi fan överarbete med smink, rullande huvuden, special effekter.. ja vem fan orkar lägga ner sig så mycket? Självklart börjar folk försvinna på riktigt och man vet inte om det är skämt eller på riktigt. Sista halvtimmen handlar om en demon och det kukar ur på riktigt. Men det är bra! Bortglömd pärla som inte riktigt vet vad den vill vara. Dessutom kastar dem in en musikvideo i filmen. Hela videon presenteras med bandnamn och låttitel, precis som man satt och kollade på ”Voxpop”.

1 comment:

Josef said...

Låter dunder hela bunten. Speciellt Killer Party!