Apr 2, 2012

Isolation/Christinas svampskola/Neutron and the Black mask


Isolation (2005)
När det kommer till skräckfilm så föredrar jag alltid den gamla skolan.. eller inget efter -93 ungefär. Men då och då dyker det upp en del schysta nyare rysare. ”Isolation” tycker jag funkade rätt bra. Det är en grisig och mörk film om ett experiment som går fel. En modern monsterrulle som inte luktar så mycket Hollywood som allt annat nuförtiden. Storyn är som så att en doktor experimenterar med en ko på en bondgård. Han ska få dem att växa snabbare. Kossan är gravid och när kalven ska födas börjar konstiga saker att hända. 

Dels är förlossningen svår men när väl kalven kommer ut verkan den ondskefull och sugen på blod (en ko skräckis!). Det låter rätt komiskt men filmen är så slemmig, skräpig och mörk att man inte tänker så värst mycket över hur komiskt det egentligen är. Hur som helst utan att säga för mycket så är kalven full av små varelser (alien inspirerat) som vill ta sig in i kroppar och föröka sig. I ”Isolation” jobbar man mer med stämningen än blod och mord. Även om filmen är rätt geggig så är det inte mest fokus på detta, även om den ballar ur lite väl mot slutet. Sugen på monsterrulle a la 2000-talet som inte är så farligt töntig? Här har du en.

Christinas svampskola (1993)
Christina Lindberg hoppar på svamp-information-genren och gör en sisådär instruktionsvideo i hur man plockar svamp. Tankarna förs åt tiden på mellanstadiet då man lät sig genomplågas liknande skit-information på inhyrda VHS filmer. Fröken Lindberg känns stel och onaturlig framför kameran. Lika dålig som oftast. Hennes berättarröst stapplar igenom manuset och påminner om Microsoft Sam. Visst, filmen är okej som informationsfilm och överflödar åskådaren med fakta. Men detta är inte bra gjort. Som sagt, tänk på mellanstadiet VHS fast med en fib aktuellt stjärna i rollen som instruktör. Har för mig att det är hennes man som var med och regisserade denna?

Neutron and the Black Mask (1962)
Mer superhjälte trams ifrån Wrestlingens mecka, MEXIKO!! Ett par skurkar försöker att sno en ”hemlig formel” och såklart så finns det en superhjälte-wrestlare runt hörnet som ska stoppa dom. Krångligare än så behöver det inte vara. Vi får en galen professor, lite ap-monster och en massa kalkon inslag. Detta är en helt okej Santo kopia som för omväxlings skull inte innehåller så mycket wrestling. Till och med fighterna är glesa på wrestling grepp. Här är det mer knytnävslag och våld än fintar och grepp. Vilket leder till att den känns mer våldsam än den vanlige Santo rullen. Gillar man sån här film så kommer man nog bli road. Jag tyckte den var ”så där” bra.

3 comments:

Dead Moon Night said...

Fantastisk blogg! Det är inte varje dag det dyker upp recensioner av Christinas Svampskola på nätet! Jag skrev faktiskt en med, här är den om ni skulle vara intresserade: http://deadmoonnight.blogspot.se/2012/05/christinas-svampskola-1993.html
Isolation såg jag också för bara några veckor sedan för första gången. Positiv överraskning! Jag länkar er på min sida, fler måste ju få ta del av era fantastiska recensioner!

craptastic said...

Haha Christinas svampskola ja, en riktig klassiker! Skön blogg, länkar din med. Varit trögt med recensioner på ett tag.. men det ska väl komma igång snart!

Dead Moon Night said...

Tackar! Hoppas ni kommer igång snart igen! Jag får gå igenom "de gamla" sålänge!