Apr 16, 2012

Golden queens commando/Raw justice/Alligator


Golden queens commando
(1982)
Taiwanesisk action, aldrig fel? Det funkar lika bra som alltid. Den super skickliga kvinnliga agenten ”Black fox” får i uppdrag att förstöra ett lager nervgas samtidigt som hon ska befria 6 andra super agenter, alla brudar. Fullt ös, action och brudar med maskingevär! Godfrey Ho står för manuset vilket medför all möjlig löjlig dialog och ett krångligt manus. Filmen blandar friskt mellan olika genrer. Ibland är det en Vietnamrökare, ibland en WIP och ibland en western! Dessutom är filmmusiken snodd ifrån diverse Ennio Morricone låtar. Dumt, Taiwanesiskt och lite Godfrey Ho, missa inte!

Raw justice (1994)
David A Prior levererar 90-tals action med både Pamela Andersson och Ted Prior i rollerna. Måste ju ses! Men så klart, detta är rätt dåligt. Påminner mycket om den usla ”Barb wire”. Ganska mycket action med också massa dåliga oneliners, ett ruttet manus och jag vet inte vad. Som vanligt när fröken Andersson är med så kommer det omotiverade sexscener, speciellt den då huvudrollssnuten får ihop det med fröken efter en biljakt.

David Keith förresten, en otroligt störande som huvudrollssnut. Inte stenhård eller bra på något sätt. En vidrig 90-tals actionskådis vill jag lova. Ted Prior har en mindre roll än väntat och jag har inte mycket att säga om den. Han spelar dock skurk för en gångskull och inte ”good guy” (med muskler). Pamela Andersson är inte skitdålig men hela hennes karaktär känns onödig. Förmodligen är hon bara med för att hon var rätt ”inne” -94. Kan hur som helst dra en slutsatts, 80-tals action var så mycket charmigare än 90-tals vågen.

Alligator (1987)
En lite små seg djurskräckis om en alligator unge som spolas ner i toan och äter sig jättestor!
Allt för mycket dialog och dåligt spänningsbygge men när det väl är action så är det rätt roande. Till en början är alligatorn mest nere i kloakerna och sprider skärck, men bättre blir det! Mot slutet tar sig denna blodtörstiga best sig upp på torra land och springer bergsärk på gatorna. Det är inte förens då filmen tar sig mot något riktigt bra. Det blir lite blandade korkade scener, min favorit är nog den då besten äntrar ett kalas och total förstör stämningen. Också värt att nämna är att han äter barn, alltid uppskattat.

Skådisarna sköter sig okej och vi har även snutrulle och actionfavoriten Henry Silvia i en roll. Effekterna är rätt okej med avslitna lemmar och en del blod. Gillar man djurskräckis så ska man nog kolla upp denna. Har dock sett bättre, exempelvis "Killer crocodile" eller varför inte Castellari's superbra "Jättehajen - Vindsurfarnas skräck". Och förvänta er inget pirr, enligt standarden är det actionskräck som gäller och vem fan tycker detta är obehagligt?
/Mick Jagger

No comments: